+45 26 16 48 22 tony@breindal-media.dk

Foto

Det at fotograferer har jeg haft med mig siden barnsben, hvor de første folder blev slået i mørkekammeret i Silkeborg tilbage i begyndelsen af 1970’erne.

Arbejdet der betød at jeg i 1977, under min aftjening af værnepligt på Marinestation Thorshavn på Færøerne, blev bedt om at oprette Færøernes Fototjeneste. De næste 6 år servicerede jeg Søværnet, Flyvevåbnet og Færøernes Landsstyre med alverdens fotomateriale.

D. 26. september 1970 styrtede et Air Iceland-rutefly af typen Fokker F27 Friendship 300 ned på øen Mykines vest for Vagar Lufthavn. Ud af 34 ombordværende omkom den islandske kaptajn og 7 passagerer. Den frygtelige ulykke betød, at jeg fik en specielt spændende og relevant opgave med at gennemfotograferer Færøernes vestvendte kystline i klart vejr fra såvel skib som helikopter. Da jeg var færdig, gav det en samlet oversigt over, hvor det var mest sandsynligt at en tilsvarende ulykke kunne ske og hvor det var muligt at indsætte hjælp fra søsiden og fra helikopter. Når de enkelte billeder blev sat sammen til ét sammenhængende billede, var det knap 6 meter langt.

Herunder en lille håndfuld eksempler på mine fotos …

Sort/hvid grafisk gengivelse af landskabsfotograf der er ved at sætte sit kamera på et stativ.